miercuri, 15 octombrie 2008

Internetul, bun sau rau?

Internetul. “Scula” care ne face viaţa mai uşoară, dar în paralel ne omoară. Se pare că din ce în ce mai multor tineri şi nu numai le cedează bibilica din cauza calculatorului. Nu calculatorul în sine îi omoară ci combinaţia mortală : gamse+internet. De ce “combinaţia mortală”? Simplu, iată reţeta : se ia una bucată puşti plictisit de şcoală, dar care are în posesie un PC si un fir cu 8 mufe şi nişte părinţi care l-au făcut (pe copil nu pe cablu) pe vremea când prezervativul era un moft, şi se bagă la fiert. Nu înainte de a ne asigura că indivitul a fost curăţat bine de creer. Se închide etanş în camera unde se află computerul şi unde la nivelul solului nu se poate sta din cauza mirosului insuportabil emanat de sosete, chiloti maronii şi alte chestii aflate în putrefacţie. Se lasă vreo 3-4-5 zile la fiert, că de calculatoru ăla se încălzeşte şi apoi se scoate pe targă.
Logic şi normal că după ce stai zile întregi jucând Warcraft, CS, Mica Sirenă şi mama dracu ştie ce jocuri cu persoane pe care nici nu le cunoşti îţi cam cedează materia cenuşie. E clar, nu e cea mai utilă metodă de a da colţu : 30-40 RON factura la internet + 10-11 milioane PC-ul (o configuratie care este capabilă să ducă doar Warcraf şi CS, că doar pt aia trebuie) => cam 11 milioane jumate cheltuie, deci mai simplu e cu siretu de la teneşii cu crampoane (ăia la 6 lei în piaţă).
Aşa, să revenim, deci în concluzie se pare că internetul este capabil să omoare, într-o anumintă măsură. Acum stau şi mă întreb, unde pizda măsii sunt modemurile ălea Dial Up, modemuri care aveau slot separat pe placa de bază că de PCI nici nu se punea vorba? Modemuri legate cu fir care are 4 firicele mai mici, nu ca acum cu 8 fire (cablu rj-45 cunoscut şi sub numele de cablu de reţea), la telefonul fix, de pe care stăteai doar noaptea şi în weekend că era prea scump şi nu mai primeai 2 săptămâni bani de buzunar că îi dai la telefon, care implicit era si internet, ca să citeşti mailurile.
Au dispărut acele vremuri. Am beneficiat şi eu o perioadă bună de timp de acel internet de 56kb/s.
Prin 2004 !? parcă am făcut abonament la Romtelecom 512kb/s. Pe atunci nu ştiam ce e HTML, CSS, blog, că de Photoshop şi alte chestii nu mai zic, dar ştiu că foarte mulţi îmi spuneau că „am internet de lux”. 512kb/s = lux. După o vreme au început ofertele, se dublase la 1024 kb/s. Până de curând am fost utilizatorul Romtelecom 6MB/s, dar oferta celor de la RDS m-a făcut să uit de Romtelecom. Deja se vorbeşte de viteze uriaşe, 50MB/s, 20MB/s, Metropolitan etc etc etc.
Sunt curios până unde o să continue această ascensiune a internetului, dar şi câţi tineri o să mai moară din cauza lui. Măcar să-si facă rezervare la cimitir.ro

Niciun comentariu: